Op vrijdag 23 juni organiseerde BURG QHSSE de Kennissessie Managementsystemen. In dit artikel vertellen wij je graag meer over deze sessie, maar ook waarom deze Kennissessie ons de gelegenheid geeft om nog meer waarde toe te voegen.

Waarom een Kennissessie?

Via onze kennissessies brengen wij kennis samen, geven wij ervaren specialisten een podium én dragen wij bij aan het uitbreiden van ieders netwerk. Dat is de kern en tevens het doel van deze sessies.

Uitgebreider kun je zeggen dat kennis op het gebied van QHSSE zowel versnipperd als verstopt is. BURG QHSSE durft stellig te zeggen: ‘Er is geen QHSE-vraagstuk, waar wij niet de specialist bij kennen’. Doorgaans vindt die specialist het nog leuk ook om over zijn of haar vakgebied te vertellen of bij te dragen aan het succes van een ander.

Kennissessie Managementsystemen 23 juni

Kort na het ontvangst waarbij het ontbijt dat niet mocht ontbreken, bestaande uit croissants en heerlijke verse koffie, ontstond het eerste effect van de sessie: een spontaan netwerk-event. Dit viel te verwachten, aangezien wij twaalf vakspecialisten bij elkaar verzameld hadden. Ieder met hun eigen expertise en informatiebehoefte. De eerste nummers werden, nog voor de sessie startte, al uitgewisseld.

Na het openingswoord van Kevin de Jong, heeft Fransina Ruijgrok de online- en offline aanwezigen meegenomen door haar presentatie. Het Integraal Managementsysteem stond centraal, bestaande uit 1) Compliance management, 2) Kennismanagement, 3) HSSE Management, 4) Projectmanagement en 5) Kwaliteitsmanagement. Er werd uiteraard gekeken hoe zo’n Integraal Managementsysteem gebouwd én geoptimaliseerd kan worden.


Meer richtingsverkeer vormt de basis van de Kennissessies

Bezoekers aan de Kennissessie hebben ervaring en/of interesse met de betreffende thematiek. Doordat aanvullingen of verdiepende vragen tijdens de gehele sessie welkom zijn, ontstaat hier een mooie wisselwerking. De Kennissessie lijkt hierdoor meer op een gesprek dan op een voordracht. Dat zorgt ervoor dat iedereen de sessie positief ervaart en met de goede energie de sessie verlaat.

Een afsluiting en een warm “tot ziens”

Na afloop van de inhoudelijke sessie, is er voor de deelnemers lunch verzorgd. Dit creëerde de gelegenheid om te evalueren en elkaar nader te leren kennen. Hierna ging ieder weer zijn of haar eigen weg. De ontvangen feedback vanuit de deelnemers was fijn en positief, waarbij we de tip kregen deze sessies vaker te organiseren. Dit advies willen wij zeker opvolgen.

Tegen de deelnemers zeggen wij “tot ziens” en tegen iedereen die deelname bij één van de komende sessies interessant lijkt zeggen wij “tot snel”!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.