Geschiedenis

Start BURG Recruitment

BURG Recruitment is ontstaan vanuit een zienswijze. Wellicht zouden sommigen dat zien als een missie en visie, al klinkt dat wel heel groots. Tegelijkertijd komt het er wel op neer. Wij wilden het recruitment vak weer échte toegevoegde waarde laten hebben.

Hoe mooi dit ook klinkt, de start van BURG had minder pracht en praal in zich. Het begon met een kantoor van 50 vierkante meter op de bovenste verdieping op industrieterrein De Boezem in Pijnacker. En waar BURG ook richting de toekomst niet de ambitie heeft om zich op de Zuidas te vestigen, was dit wel écht een organisatie in wording. En dat had zijn charme, in ieder geval voor dat moment.

Start BURG Operations

BURG Recruitment heeft vanaf het begin haar focus gehad op QHSE. Voor specialisten in dit vakgebied is de afkorting een feest der herkenning, voor anderen onbekend. QHSE staat voor quality, safety, health and environment, wat in het Nederlands neerkomt op Kwaliteit, Arbo en Milieu – ookwel KAM.

Onze klanten gingen al snel onze dienstverlening waarderen. Hieruit ontstond ook een vraag naar andere specialisten. Omdat ons specialisme in beweging is, en je onmogelijk specialist kunt zijn in veel verschillende vakgebieden hebben wij geregeld opdrachten moeten weigeren. En waar de organisatie geleid wordt door 2 oud-Hotelschool studenten is “nee” zeggen tegen je klant, eigenlijk hetgeen het meeste pijn doet en niet strookt met dienstverlening en de wil om te helpen.

Hoe zijn operationele rollen dán te verenigen met het oorspronkelijke specialisme? De start van een compleet nieuw bedrijf! En wij waren ermee bekend hoe je vanaf de start, snel ontwikkeling en groei kon realiseren met oog op zeer goede dienstverlening. Daarmee was het oprichten van BURG Operations een logisch verhaal. 

Openen nieuwe kantoor

Met pijn in het hard namen wij op 1 april 2020 afscheid van ons nieuwe pand. Een ideaal moment. De economie was goed op stoom en veel van onze partners hadden vraag naar uitbreiding van de teams. Althans, op het moment dat we tekenden voor een meerjarig huurcontract van een schitterend pand, op de grens van Zoetermeer en het Oostland. Het moment dat we het pand aan het inrichten waren, startte een bijzondere tijd die wij ons nog lang zullen herinneren. Voordeel was wel: door de gecreëerde extra ruimte wisten wij zeker dat iedereen op ruime afstand van anderen kon werken!

Een feestelijke opening kon niet, maar een mooie start van verdere groei werd door het nieuwe pand wel gegroeid. “Dan maar tegen de stroom in” is een term die bij BURG vaak is gevallen. Want waar anderen de interesse in kandidaten en partner organisaties lieten vieren, schaalden wij op – simpelweg omdat wij wisten dat dit later in ons voordeel zou werken én omdat dat hetgeen is dat wij het liefste doen.

Ben je benieuwd naar ons pand, of ben je nieuwsgierig hoe de koffie er smaakt? Kom vooral eens langs. Je bent meer dan welkom!

Uitbreiding extra kantoor

Door groei van de teams van zowel BURG QHSSE als BURG Operations, maar ook door het oprichten van Oostlandwerkt.nl, ontstond de situatie dat op sommige dagen in de week het knokken was om een werkplek te bemachtigen. Ook was het een uitdaging om de vergaderruimte beschikbaar te hebben, juist op het moment dat een mooi gesprek moest worden ingepland.

Een (gebrek aan) ruimte mag groei niet tegenhouden, waardoor wij -wederom enigszins tegen de stroom in- besloten om in een economisch lastig moment toch op te schalen en een extra pand toe te voegen. Dit pand, waarin we voor de komende jaren groei kunnen faciliteren, heeft verschillende spreekkamers waarin in stilte gewerkt kan worden of (bijvoorbeeld) juist een Teams meeting kan plaatsvinden. Evengoed heeft het nieuwe pand een tweetal elektrische laadplekken, zodat wij ook op dat niveau klaar zijn voor de toekomst.

BURG Techniek in het leven geroepen

BURG Operations bestaat uit een team aan specialisten, waarbij de hoofd focusgebieden liggen bij de functiegroepen productie, logistiek en operationeel leidinggevenden. Eén van de gebieden waar wij tot het ontstaan van het technische focusgebied niet konden bijdragen richting onze klanten of kandidaten, was de techniek.

Bij de uitbreiding van ons recruitment team gingen wij naar die, voor ons, blinde vlek op zoek. En deze vonden wij, waardoor wij inmiddels ook op kwalitatief hoog niveau kunnen bijdragen bij het verbinden van technisch specialisten en organisaties met een uitdaging op dat vlak.